Байерн Мюнхен иска 30 млн. евро за Харгрийвс
Байерн Мюнхен иска 30 млн. евро за Харгрийвс / netinfo
Президентът на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер обяви, че клубът е готов да се раздели с Оуен Харгрийвс, но само при подходяща оферта. „Ако получим 30 милиона, естествено, че ще трябва да го обмислим,” заяви той пред „Билд” и добави: „Подобна сума ще ни позволи да сме активни по време на трансферния пазар.”

Самият Харгрийвс току-що научи лошата новина, че все още не е готов за тренировки, след възстановяването си от счупване на крака. Халфът получи тежката травма през септември и се надяваше да се върне на терена през януари.

През последните месеци името на Оуен Хавгрийвс неизменно се свързва с Манчестър Юнайтед, като и играчът призна, че би искал да премине на „Олд Трафорд”.

От Байерн М пък отказваха всички оферти и дори подписаха нов договор с Харгрийвс до 2010 година.

Харгрийвс коментира: ”Става въпрос за възможността за играя в друго първенство, където не съм бил преди, а също така е и моята родина, където е семейството ми.

Не става въпрос, че искам да отида в Милан или Интер, защото те ми предлагат много пари. Искам да играя в Англия, именно защото е Англия и защото семейството ми е във Великобритания. Много хора не осъзнават това. Те си мислят, че съм наполовина германец, или нещо такова. А всъщност аз съм израснал в британско семейство. Просто това се случи в Канада.”