Атлетико се приближи до Шампионската лига
Атлетико се приближи до Шампионската лига / netinfo
В последния мач от 36-я кръг на Примера дивисион Атлетико Мадрид записа много важна победа с 2:0 при гостуването на Еспаньол.

Гостите от Мадрид имаха тотално преимущество и започнаха мача с няколко пропуски дело на Серхио Агуеро, докато домакините отговориха с един удар на Риера.

В 26-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Еспаньол, където най-съобразителен се оказаха аржентинския нападател Агуеро, който отблизо разстреля Лафуенте за 0:1.

В 30-та минута Антонио Лопес центрира в наказателното поле на домакините, където Лафуенте направи фрапираща грешка и подари топката на Диего Форлан, който удвои преднината на Атлетико Мадрид.

До края на първата част гостите продължиха да диктуват събитията, които се случваха на терена и пропуски направиха Луис Гарсия и Серхио Агуеро.

Второто полувреме започна силно за Атлетико Мадрид и с нови пропуски пред вратата на Еспаньол се отличиха Диего Форлан и Макси Родригес.

В 78-та минута Луис Гарсия от отбора на „дюшекчиите” центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Еспаньол, където Макси отправи много хубав удар от въздуха, но топката срещна напречната греда.

Две минути по-късно домакините можеха да отбележат почетен гол в мача, но ударът на Луис Гарсия от пряк свободен удар срещна гредата.

След тази победа отборът на Атлетико Мадрид остава на четвърто място с три тчоки преднина пред Севиля и с три пасив от третия Барселона, а до края на сезона в Примера дивисион остават два кръга.