/ БГНЕС
Г-н Борисов е време да даде ясен отговор защо саботира ваксинационния процес с лъжливи изказвания. Това коментира президентът Румен Радев във връзка с думи на Борисов, казани в неделя в Асеновград, че „поставят на българите ваксини с изтекъл срок на годност”.

От своя страна Бойко Борисов заяви, че е готов да подаде ръка в името на това да "бъдат ваксинирани колкото се може повече хора".

COVID-19 у нас: Рекорден брой новозаразени и починали от началото на пандемията


"Към партиите и Радев, който еднолично ръководи правителството - хайде по темата "ваксиниране" да се обединим", апелира лидерът на ГЕРБ. "Затова подавам ръка, знам какво им е, единственият полезен ход е ваксинация над 70 на сто от населението", категоричен бе Борисов.

"Партията, ако трябва, ще вземе решение - ще спре изказванията на Балтов, Ангелов, ще ги върнем в болниците обратно да лекуват като обикновени лекари", обеща той. И добави, че от ГЕРБ "няма да кажат и дума срещу ваксинацията, ако така пречат".

"Призовавам да сме отговорни като общество. Само със спазване на мерките може да преодолеем това препятствие. Другата алтернатива е пълен локдаун", заяви от своя страна Радев пред медиите, след като посети Центъра за спешна медицинска помощ в София.

Бившият премиер и президентът влязоха в задочен спор и по друг въпрос.

Във връзка с предизборната кампания, Радев, който заедно с Йотова са издигнати за втори мандат, подчерта: "Правомощията на президент и вицепрезидент при кандидатура за втори мандат не се прекратяват".

Президентът: Има много предизвикателства за тези избори

А Борисов коментира от своя страна несъстоялата се среща между ЦИК и президента Радев и "как може един кандидат за държавен глава да си го позволява". В същото време, отбеляза Борисов, ЦИК предупреди премиера за изтекъл договор със склада за съхранение на машините за гласуване. "Кой ще понесе отговорност, ако те бъдат изнесени", постави въпрос лидерът на ГЕРБ.
БТА/БГНЕС