Програмата за управление на община Стара Загора за мандат 2019-2023 г. на кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Живко Тодоров обхваща всички сфери на живота и предлага очакваните от хората възможности за развитие.

Сред приоритетите е изграждането на Индустриална зона „Загоре“. Тя се развива с бързи темпове, което е добра предпоставка за инвеститорите. Днес стартира изграждането на инфраструктурата на индустриалната зона. Ще продължи работата и по промяна на Общия устройствен план, с цел разширяване регулацията на града и включване на нови територии, включително частни, в които може да се развива бизнес.
 
 

Заедно работим за Стара Загора!

Публикувахте от Живко Тодоров в Петък, 18 октомври 2019 г.

Академията за развитие на млади таланти - ще се трансформира в Училище за млади таланти, с профил математика и IT сектор. Ще продължи съвместната работа с Тракийския университет и бизнеса, за да се създадат нови и перспективни специалности, които ще насърчат и инвестициите. За стимул на инвеститори и предприемачи в района ще бъдат и по-ниските данъчни ставки за тях, както бе и досега. Подобрени ще са и административните услуги.

Летище Стара Загора - пространството ще се използва функционално - индустриална зона, площ за изложения и събития, както и автомобилна писта, която да събира любителите на скоростите.

Изграждането на нова многофункционална зала в парк „Артилерийски“ - с 5000 места, която да отговори на нуждите на Стара Загора и стотиците мероприятия, които се провеждат в него.

Реконструкция на ВиК мрежата на кварталите „Самара-1“ и „Самара-2“, както и на уличната мрежа и междублоковите пространства в града.

Зелен град - предстои реализиране на общоградската инициатива за засаждане на 10 000 дръвчета всяка година, която ще стартира на 9 ноември. Част от акцентите в екологичната сфера включват още закупуване и монтиране на проблемни места в града на две стационарни станции, които ще измерват нивата на фини прахови частици, както увеличаване на мерките, които ги ограничават като програмата за безплатна подмяна на печките на твърдо гориво с котли на пелети или газ, за около 1000 домакинства.

За подобряване на околната среда ще бъдат закупени нови електробуси, както и зарядни станции, внедряване на „умно“ паркиране, разширяване на велоалейната мрежа до Тракийския университет и кварталите „Кольо Ганчев“ и „Зора“, споделени велосипеди и други.

Разработване на общ план за организация на движението в града, нови оптимизирани маршрути на градския транспорт, както и заслони към спирките. Предвижда се и изграждането на паркинги в кварталите.

Приоритет остава и образованието, категоричен бе кандидатът за кмет от ГЕРБ. Ще се наблегне отново на инфраструктурата, като внимание ще бъде обърнато на обновяването и обезопасяването на дворове на ясли, детски градини и училища, физкултурните им салони.

В частта, засягаща развитието на културата в община Стара Загора, ще се канализират усилия към включване на нови събития в афиша на града, за да бъде привлечена външна публика. Ще бъдат създадени и спомагателни структури като обществени културен и архитектурен съвет, както и подобряване на комуникацията и работата на различните институции, с цел по-добра симбиоза и ефективност. Грижа ще се полага и за сградите и паметниците на културата. За младото поколение ще се формират нови арт зони и места за събития на открито. Ремонт е предвиден и за сградата на Драматичен театър „Гео Милев“, който тази година отбелязва вековен юбилей. Днес литературното наследство на Стара Загора вече има свой нов Дом.

Внимание ще бъде обърнато на социалните дейности като подпомагането на младите семейства - чрез инициативата за подкрепа на образованата раждаемост. Ще продължат своята дейност Кухнята за диабетици и Социален патронаж. Усилия ще бъдат насочени и към изграждане на центрове за деца, лишени от родителска грижа, както и нови общински жилища.

Едно от основните направления - здравеопазване, включва в себе си активна работа по придобиване на сградата на бившия АГ комплекс и превръщането ѝ в модерен общински здравен център, както и подобряване на материалната база в общинските здравни заведения.

В направление „Сигурност“ влиза разширяването на системата за видеонаблюдение в града и селата, продължаване на политиката за премахване на незаконни постройки в квартал „Лозенец“ и създаване на звена към общините по опазване на обществения ред - завършване на процеса за промяна на законодателството, даващо на кметовете повече права.

Защита и стабилност на комплекса „Марица - изток“ - приоритет не само за региона, но и за страната.
 
Направеното се вижда, продължаваме заедно да работим за Стара Загора. #43

Купуването и продаването на гласове е престъпление!