/ ЕКО България
ЕКО България подари на първокласниците от ОУ ,,Захари Стоянов“, гр. Варна, интерактивна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата. Мащабното съоръжение, което компанията предостави, дава възможност на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за движение чрез състезателна игра с лесни правила. Целта на инициативата е по интуитивен начин да се създаде и възпита култура на правилно и безопасно поведение в градската пътна обстановка.

В навечерието на 50-годишния юбилей на ОУ „Захари Стоянов“ децата получиха и допълнителни подаръци, като забавни аксесоари и помагало за безопасност на пътя, а всяка една от петте паралелки първи клас - специално създадена игра с карти за запаметяване, включваща най-често срещаните пътни знаци.

„Темата за безопасността на пътя е изключително важна, особено когато става дума за най-малките деца. Важно е често да си припомняме правилата за движение и да не забравяме, че едно невнимание на улицата може да има повече от неприятни последствия“, каза Васил Стоянов, регионален мениджър на ЕКО България.

ЕКО България
ЕКО България

Компанията провежда инициативата за пета поредна година и е част от дългосрочните й усилия да насърчи и повиши пътната безопасност на децата в България. Досега са реализирани дарения на училища в София, Пловдив и Казанлък.

Един от основните приоритети на ЕКО България е да инвестира в бъдещето на новите поколения. Компанията влага усилия в повишаване на културата на пътна безопасност и чрез организирането на „ЕКО Мото Училище”. Заедно с 24-кратния шампион на България Мартин Чой провеждат обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна.