Kое е най-хубавото нещо на летните месеци? Освен дългите вечери и свободното време, прекарано с приятели и роднини, разбира се, любимо ни е жаркото слънце и топлото време. Затова би било жалко да скриете кожата си от слънчевите лъчи.

Лятото бавно чука на вратата, което означава, че е време да захвърлите стария износен бански и да си потърсите нов.


Предимствата на банския от две части


Безспорно предимство на банските костюми от две части е тяхното удобство. Ако току-що сте излезли от водата, банският ви ще изсъхне за няколко минути. Второто им предимство? По правило банските от две части са по-разголени, съответно тялото ви ще бъде по-добре изложено на слънчевите лъчи и така ще придобиете равномерен тен по-бързо, отколкото ако сте облечени в цял бански. Важно е, обаче, и да се предпазите от твърде силното слънце. Но за това – в следващите редове.

Излагайте се на слънце, но отговорно

Безброй експерти ни предупреждават за неблагоприятното въздействие на слънцето върху кожата. Не забравяйте, че излагайки се на слънце, то вие се излагате на директна ултравиолетова радиация, която е още по-силна в най-пиковите часове на греене. Тя причинява и така нареченото слънчево изгаряне. Важно е да бъдете изключително внимателни със слънчевите бани, особено, ако сте с по-светла кожа. Използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и не се излагайте на ярко слънце в пиковите часове между 12 и 15 часа. Спазвайки тези две важни правила, ще можете да се радвате на качествени и безопасни слънчеви бани, които са не само много релаксиращи, но и много полезни.

Слънцето подобрява настроението ни

Слънцето ни осигурява заряд с витамин D, който се набавя трудно само от храната. Слънчевите лъчи имат положителен ефект върху проблемната кожата, а излагането на слънце укрепва имунната ни система.
Слънчевите бани помагат не само на здравето на тялото, но и на здравето на духа. Те подобряват настроението и подпомагат релаксацията.

Бански за всяка фигура

За да постигнете възможно най-добър тен, най-добре е да изберете бански, които покриват възможно най-малко.
Женските тела, обаче, са различни и не всяка жена се чувства добре с тънко триъгълно горнище на дамски бански, което едва покрива бюста. Горнищата с твърди чашки и банели са подходящи за дами с пищен бюст, които имат нужда от добра опора. Жените с по-малки гърди не трябва да се притесняват да изберат неподплатени горнища, а ако тези дами желаят да повдигнат и заоблят бюста, могат да заложат на push-up модели. А какво ще кажем за долнището на банския?

бански

Бразилски бикини, прашки или бикини с висока талия?

Бразилските долнища и прашките ще ви дарят с най-красив и равномерен тен, защото те ще оставят непокрита минилна част от тялото ви. В последно време долнищата тип „бразилки“ станаха по-популярни от прашките, защото те стоят по-изискано и и оформят апетитни задни части. Можете да ги носите без притеснения, ако редовно предпазвате кожата си със слънцезащитен крем. Помнете, че задните части са много чувствителни, и изгаряне по тях би било доста неприятно и болезнено.

Ясно е, че този тип бикини не подхожда на всеки. За щастие има много други възможности. Така модерните бикини с висока талия ще прикрият коремчето, боксерките ще предпазят цялата интимна зона, а V-образните бикини ще издължат краката ви. Независимо от избрания модел, трябва да се уверите, че долнището на банския ви приляга плътно и стегнато. Това ще ви гарантира комфорт и сигурност във водата.

На пазара има огромно разнообразие от бански костюми и ние сме сигурни, че ще откриете вашия фаворит. Спазвайте нашите малки съвети за излагане на слънце и ние сме сигурни, че ще се насладите на здравословни и приятни слънчеви бани.