ПП "Български социалдемократи"
ПП "Български социалдемократи" / ПП
Условия за развиването на общоградски юношески спортни първенства по футбол, бокс, борба, щанги, лека атлетика, които ще бъдат сериозна основа за развитието на тези дисциплини в Шумен.

Красимир Костов и група съветници се срещнаха със спортистите и треньорът на боксов клуб „Шумен груп“. Треньорът Ивалин Иванов сподели пред Красимир Костов, че най – големият проблем на детско – юношеския спорт е че от 9 треньора в УШС „Хан Крум“ 4 са в пенсионна възраст, а няма млади кадри. Те искат съдействие техният вид спорт да влезе в УСШ, защото има интерес към него от юношите на Шумен. Другият основен проблем пред спортните клубове е високият наем, който трябва да плащат, за да тренират в зала „Младост“ или „Арена“.

ПП "Български социалдемократи"
ПП

Ще направя така, че общината преференциално да финансира 6 от спортовете, в които Шумен има традиции: футбол, бокс, борба, хандбал, волейбол, баскетбол и ще направим тренировъчната база в града достъпна за всички – каза Красимир Костов. Ще ремонтираме спортните зали „Младост“  и „Плиска“, като ще разширим седалищната част в зала „Младост“ и ще извършим основен ремонт на съблекалните. Ще реализираме чрез проект изграждането на спортен салон в НУ „Княз Борис I“, както ще ремонтираме и трибунната част на Ученическия салон.

ПП "Български социалдемократи"
ПП

Другите проекти, по които ще работим са: възстановяване на общинската собственост  върху шуменското летище и възраждане на  безмоторното летене, както и аероклуб „Шумен“. Създаване на професионален футболен клуб „Шумен“. Организиране на състезания с електрически тротинетки и електрически скейтбордове.  Идеите ни са реализируеми, защото имаме управленски опит, знаем проблемите, няма да търсим грешките, а ще вървим към тяхното отстраняване и развитие на спорта – допълни господин Костов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!