/ iStock/Getty Images
Едва ли някой мечтае да дължи непрекъснато пари. Всички искаме да живеем спокойно във финансово отношение, да си позволяваме необходимото, а и мечтаното и ако може, дори да не знаем цената на хранителните стоки в магазина.

За съжаление действителността е различна и дори хора с възможности и бизнес могат да се озоват в ситуация, в която да теглят кредит след кредит, опитвайки се да се задържат на повърхността.

Натрупването на дългове, когато вече е факт, е трудно да се прекрати, освен ако не спечелите неочаквано джакпот. Но това, както знаете, не е гарантирано, така че по-добре да се насочим към действия, които са под наш контрол.

Ето три начина, по които може да овладеете натрупалите се дългове и да избегнете трупането на нови:

Преразгледайте дълговете си

Ако сте взели пари назаем от различни места, ако имате доста уреди на изплащане, което също е вид дълг, лихвите по тях са доста солидна част от сумите, които плащате, съветват от Изи Кредит.

Проверете какви са възможностите за преразглеждане на всички такива заемни договори. Може ли да обедините някои задължения и да плащате по-ниска лихва? И макар че дълг с дълг не се гаси, проверете дали тегленето на нов кредит с по-добри условия, за да погасите стар няма поне малко да облекчи месечните вноски.

Изкарайте допълнително пари

Живеем във времената на услугите, което дава възможност за много допълнителни доходи, стига човек да е поне малко предприемчив. Можете да продадете някои вещи, които не ползвате. Можете да развиете свое умение в услуга - например да боядисвате или помагате при пренасяне на багаж между два адреса.
Почасовото заплащане вече не е екзотика за нашите ширини и няколко допълнителни часа работа могат много да подобрят финансовото ви състояние.

Запълвайте дупките с пари по мярка

Често потребителите на кредити се изкушават да вземат малко повече пари от необходимите им, защото така и така взимат кредит, нека му отпуснат края. Мислете в обратната посока - сметнете много точно каква сума ви е нужна и по най-бързия начин се сдобийте с парите, за да извършите покупката.

Кредит срещу лична карта например скъсява пътя между взимането на парите и покупката драстично, така че няма опасност да не отидат парите по предназначение. Условията на такива бързи кредити са ясни, нужна е само лична карта и още в същия ден можете да разполагате с необходимите средства.