Георги Близнашки: Не се готви фалшификация на изборите
Георги Близнашки: Не се готви фалшификация на изборите / снимка: БГНЕС
Георги Близнашки: Няма „мъртви души" в избирателните списъци
74829
Георги Близнашки: Няма „мъртви души" в избирателните списъци
  • Георги Близнашки: Няма „мъртви души" в избирателните списъци

Младите хора трябва да имат своята гражданска позиция, да бъдат гладни за знания, но и ранобудни, когато това се налага. Такова пожелание отправи към студентите на откриването на 94-тата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство служебният министър-председател Георги Близнашки.

Пред журналисти служебният премиер заяви още, че не се готви фалшификация на изборите.

Всички изборни документи от избирателните секции в чужбина ще бъдат изпращани в България и ще бъдат предавани в Централната избирателна комисия, коментира Близнашки след церемонията.

По думите му в Изборния борд се е коментирало, че не винаги се запазват протоколите и бюлетините от вота на сънародниците ни зад граница. Близнашки подчерта още, че има пълно съответствие между издадените лични карти и международни паспорти и броя на лицата в изборните списъци.

Според проф. Близнашки връщането на изборната документация от чужбина ще спомогне за провеждането на по-честни и прозрачни избори: „Всички документи от изборния ден ще пристигат в България. Опаковат се в съответни пакети и ще пристигат в България, и ще бъдат предоставени на ЦИК.

Министър-председателят подчерта, че има пълно съответствие между издадените лични карти и международни паспорти и броя на лицата в изборните списъци. „В изборните списъци са включени пълноправни български граждани, с активно избирателно право, по постоянен адрес. Има съответствие между издадените лични карти и международни паспорти и лицата в изборните списъци. Не съществуват никакви кухи обеми. Не се готви фалшификация на изборите, каквито бяха някои внушения на хората, които разсъждават обичайно по тази тема", категоричен бе Близнашки.