ДПС се готви за реваншистки действия от страна на новите управляващи
ДПС се готви за реваншистки действия от страна на новите управляващи / снимка: БГНЕС

ДПС се готви за реваншистки действия от страна на новите управляващи от ГЕРБ, каза  депутатът Ремзи Осман в Кърджали.

Ако някой неоснователно бъде отстранен от някаква длъжност, ще получи защитата на ДПС, каза на пресконференция депутатът Ремзи Осман. Според него една парламентарна група, макар и в опозиция, има достатъчно лостове за влияние, за да не се допусне разправа с хора по политически причини, един от които е по линия на либералния интернационал. Вътрешният изборен туризъм донякъде измести вота в регионите, но за съжаление законът го позволява, каза Ремзи Осман.

Според областния лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, ако не били гласовете от вътрешния туризъм, Вежди Рашидов нямало да получи мандат. По негови данни за скулптура били гласували най-малко 3000 човека, които не са от региона. Бахри Юмер беше категоричен, че добрият резултат на ДПС на тези избори е постигнат, без да се налага да докарва никакви автобуси от Турция.

Ремзи Осман каза още, че на база броя на населението в Кърджалийска област, трябва да има осем парламентарни мандата, а не както досега пет. Той обяви намерението си, още в първите дни в работата на 41-во НС да повдигне този въпрос пред народните представители.