Образователният сайт ucha.se реализира специален проект, с който отдава почит и припомня златните произведения на българската литература.

Завръщането на Великите" е поредица от видеа, които представят вечните произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов и др. през разтърсващия прочит на българския актьор Янко Лозанов.

„Когато започнаха "скандалите" с творбите по литература, седнах и помислих какъв всъщност е проблемът. Вместо да се включа в говорилнята, реших с колегите ми от Уча.се направо да действаме. По просълзените погледи на учениците във видеата разбирам, че сме направили нещо много голямо! Не трябва да подценявате учениците... Когато информацията им се поднася по интересен за тях начин, учениците разбират и се вдъхновяват.", казва Дарин Маджаров, основател на Уча.се.

Благодарение на отличните актьорски умения на Янко Лозанов, творби като „Опълченците на шипка", „На прощаване", „Две хубави очи" , „Да се завърнеш...", „Под игото", „Хаджи Димитър" оживяват пред очите на учениците и потребителите на Уча.се по един нов, изненадващ и много вълнуващ начин.