Тошо Тошев: Писането на проза е хамалска работа
Тошо Тошев: Писането на проза е хамалска работа / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

"Писането на проза е хамалска работа, тя е тежък физически труд, примесен с преумора в главата. Нямаше да се заловя с тази книга, ако имах нормална работа през изминалата година", заяви известният журналист Тошо Тошев при представянето на новата си книга "Бойко, Георги и разни негодници".

На представянето присъстваха президентът Георги Първанов, министри и видни общественици. Тошев сподели, че след като останал без работа "като един Вергилий" се втурнал в дебрите на своето близко минало. Той благодари на някои от основните герои в книгата.

Тошо Тошев Писането на проза е хамалска работа
netinfo

Тошев сподели, че книгата има три потока. Първият е срещите, обсъжданията му с хората, "които въртят манивелата на държавата". Вторият поток са медиите, той е свързан с разпада на медийната култура, особено в сферата на печатните медии, който настъпи в последните години и се засили особено след декември 2010 г., изтъкна Тошев. Третият поток е част от личния му живот. "Аз съм много сложен човек, много труден за изтърпяване", признава Тошев, цитиран от БГНЕС.

Тошо Тошев Писането на проза е хамалска работа
netinfo