Яна Маринова е десетият  участник в „И аз го мога”
Яна Маринова е десетият участник в „И аз го мога” / netinfo

Актрисата Яна Маринова е последният участник в звездния списък на „И аз го мога", както стана ясно тази сутрин в предаването „На кафе", където двамата с продуцента Магърдич Халваджиян разказаха за предстоящия старт на шоуто. Разговорът им беше прекъснат от нахлулия в студиото водещ Станимир Гъмов, който след като по-рано сутринта в „Здравей, България" предизвика Ани Цолова да се подготви за мим, продължи с предизвикателствата и в студиото на "На кафе", като накара Яна и Гала да скачат на въже. Магърдич Халваджиян побърза да поясни, че изпитанията в „И аз го мога" са далеч по-сложни и атрактивни от шегите на Гъмов и на участниците няма да им се размине така лесно, както на Гала и Яна.

Яна Маринова е десетият  участник в И аз го мога
netinfo
Яна потвърди, че е така, защото заедно с останалите 9 звезди тя вече усилено подготвя изпълнението си. През последните 5 дни всички са подложени на изключително сериозни тренировки, а в залата за репетиции кипи истинско оживление.

Часове преди старта на шоу спектакъла „И аз го мога" повдигаме завесата, за да разберем кой срещу кого ще се изправи, какво предизвикателство е поел и колко далеч го е поставило то от зоната му на комфорт.

Алфредо Торес и Елен Колева буквално са се "хванали на хорото", но не заедно, а един срещу друг. Двамата имат за задача да изпълнят автентично българско хоро, а предизвикателството за ментора на двойката- Христо Димитров е също толкова голямо. Той трябва да научи за пет дни кубинец да изграе сложна българска хореография.

Поли Генова и Иван Звездев ще са клоун и илюзионист . Поли ще трябва да открие комедийния талант у себе си и да успее да разсмее искрено публиката, докато от Иван Звездев се изисква да "сготви" сложен трик с карти като изпълнението му убеди и журито, и зрителите, че няма измама.

Петко Димитров и Камен Воденичаров имат перкусионно предизвикателство. Според Вельов задачата им е с изключителна сложност, но въпреки това той е сигурен, че двамата му ученици ще се справят. Калин с усмивка разкрива, че единият е по-добър, но професионално запазва в тайна името му.

Въртене на множество обръчи в ритъма на танца - това е най-краткото описание на хола-хоп и предизвикателството, което се очаква от Яна и Жана. Те са поверени във вещите ръце на цирковата артистка Софи Такева, която споделя, че е изключително трудно да научиш някого за 5 дни на номер, който се учи с години.

Актьорът Николай Георгиев и гимнастичката Симона Пейчева се шегуват, че са изтеглили късата клечка, но са щастливи, че ще могат да се научат да ходят по въже. За да бъде представянето им блестящо, зад гърба им стои Мирослав Цолов, който е професионален балансьор с дългогодишна кариера.

След като всеки представи своето предизвикателство, а журито определи кой от двамата в категория се е справил по-добре, ще останат 5-ма отличници за вечерта. От тях всеки член на журито ще елиминира по още един, а зрителите са тези, които ще изберат победителя за седмицата от останалите двама финалисти. За него ще има парична награда, която ще си подели със своя ментор.

Какви трудности срещнаха любимите знаменитости и техните ментори? Кой ще успее да се справи с първото си предизвикателство и кой ще започне участието си с фалстарт, предстои да разберем тази вечер в шоу спектакъла „И аз го мога" от 20 часа по Нова.