/ iStock
Метаболизмът на човека може да се променя през целия му живот и зависи от много фактори. Това разкри Александър Мясников, лекар и телевизионен водещ в ефира на програмата „За най-важното“ на телевизионния канал Русия 1.

Той назова три начина да ускорите метаболизма си.

„Ако страдате от хронична липса сън и ви се спи постоянно, трябва да разберете защо се чувствате така. Това е един от симптомите на депресия“, обясни Мясников. Според него е важно да се спи поне седем часа на денонощие. Също така трябва да се спазва хигиена на съня, включваща лягане и събуждане по едно и също време.

Пет начина да намалите лошия холестерол

Метаболизмът може да се повлияе и с помощта на различни подправки, но преди да ги използвате, трябва да се консултирате с лекар. За засилване на метаболизма Мясников съветва да спрете да ядете захар и сол.

Медикът също така препоръчва да не се гладува, тъй като това може да доведе до обратния ефект.

„Гладувайки метаболизмът ви веднага се променя. В коя посока? Той пада", разяснява Мясников. 

Какво се случва, ако ядете преди лягане

Заради забавянето на метаболизма, калориите започват да се изгарят по-бавно, така че екстремните диети, противно на стереотипите, водят до наддаване на тегло.

*Тази статия има само информативна цел и не може да послужи за диагностициране на заболявания. Ако имате неприятни симптоми задължително потърсете помощ от медицинско лице.