Оперират сляпа мечка от парка в Белица
Оперират сляпа мечка от парка в Белица / снимка: DarikNews.bg, Благоевград
Оперират сляпа мечка от парка в Белица
32727
Оперират сляпа мечка от парка в Белица
  • Оперират сляпа мечка от парка в Белица

Един от най-добрите офтамолози в страната - д-р Йордан Тумбев от Благоевград, ще извърши днес уникална операция на очите на най-възрастния обитател в парка за танцуващи мечки в Белица - 28-годишния Добри.

По време на годишния преглед на мечките през месец май тази година, на който присъстваха светила на международната и българската ветеринарна медицина, д-р Йордан Тумбев установил, че зрението на Добри може да се подобри чувствително чрез операция,  разказа ръководителят на Парка за танцуващи мечки в Белица Васил Мадолев.

Заради поставянето на упойка преди да легне на операционната маса мечокът беше подложен на строга диета още вчера. Д-р Тумбев сам разказа, че ще извърши операцията на Добри безвъзмездно.

Мечокът Добри пристигнал в парка в Белица преди шест години от село Ягода.  Въпреки, че е сляп мечокът обича да се разхожда из сектора, където е настанен. Прекарва времето си в търсене на храна или лежейки под дърветата, а също така обича да си поспива. От парка за танцуващи мечки в Белица се надяват, че след операцията Добри ще се радва на по-добро зрение.

Други новини от Благоевград