Нова опасна игра в мрежата – горещата тема в „Събуди се“

Красивото лице на българския театър Ана Пападопулу с драматични откровения пред Мон Дьо

Мира Иванова
Мира Иванова / NOVA
Красивото лице на българския театър Ана Пападопулу с драматични откровения пред Мон Дьо
Горещата тема в „Събуди се“ тази събота е новата опасна игра в мрежата, инспирирана от детския филм Winx. На прицел са малките момичета, защото обещанието е да се превърнат във феи, подобно на анимационните героини. В дискусията за опасностите и последствията от новата коварна игра, от която вече има тежко пострадали в Русия, ще се включат влогърът Стан, Жени Калканджиева и доц. Мая Аргирова от клиниката по токсикология в „Пирогов“.
 
В рубриката „Говори с Ива“ ще бъде излъчена втората част на проекта „Да обичаш Лили“. Най-близкият човек до първата в българската музика - тонрежисьорът Ангел Попов-Ачо – емоционално говори за 30-годишното си приятелство с Лили Иванова.

Голямата битка с демографската криза е задържането на младите хора в България
 
Миролюба Бенатова представя: Изгубени в системата – 7 години след смъртта на две родилки в столична болница делата срещу обвинените лекарите все още не са приключили. Откъде минава пътят към справедливостта, как живеят близките след загубата? Темата за лекарските грешки и в контекста на статистиката – много или малко са 350 граждански иска за обезщетения, заведени за 11 години у нас. И какво трябва да се подобри, за да се срещнат очакванията на пациентите с възможностите на лекарите?
 
Този уикенд Галя Щърбева ще разкаже историята на холандско семейство в рубриката „Да хванеш гората“. Двойката оставя зад гърба си подреден живот и бизнес в Холандия, заради дряновското село Караиванци. В България няма да разчитат на пенсията си, противно на всички очаквания. Решили са да възродят изоставена текстилна фабрика в съседното село, защото вярват, че когато отидеш в друга държава преди да вземеш, трябва да дадеш.

Специален проект за Лили Иванова в началото на седмия сезон на „Събуди се“
 
В съботното издание на „Събуди се“ предстои разговор за двойните стандарти за храните в България и Европа с евродепутатите Момчил Неков и Емил Радев.
 
Тази неделя журналистката Мария Йотова продължава документалната поредица за демографската криза в „Къси разкази“. Тя и географът доц. Георги Бърдаров ще разкажат истории от селата около Петрич, където продължават да се раждат много деца, има млади хора, но огромна част от тях заминават в чужбина. Преди няколко месеца са заминали около 200 души от района. Но Мария Йотова и доц. Георги Бърдаров се срещат и с човек, който е твърдо решен да остане тук, каквото и да се случи.
 
Пред Мариан Станков - Мон дьо застава едно от най-красивите лица в българското кино и театър. Актрисата, която започна трудна роля в „Откраднат живот“, говори откровено и за драматичните събития в живота си. Пред „Събуди се“ Ана Пападопулу разкрива две разтърсващи и дълго пазени истории.
 
Краси Боев тази неделя ще отиде на двата най-елитни конкурса за красота, за да покаже какво се случва зад кулисите в битка за мечтаната корона. 
 
За трусовете и напрежението в началото на новия политически сезон ще говорят представители на ГЕРБ и БСП.
 
На гости на Мира Иванова тази неделя ще бъдат и актьорите от българския комедиен сериал на NOVA “Полицаите от края на града“ - Милица Гладнишка и Алексей Кожухаров в деня на старта на втория сезон на хитовата поредица.
 
Пътните ремонти в София – ще бъде ли запушена столицата ден преди началото на учебната година? И още от темите в неделя: социални казуси от село Кочериново и град Сливен.
 
Гледайте “Събуди се“ с водещ Мира Иванова в събота и неделя от 8:00 часа по NOVA.