Мира Иванова
Мира Иванова / netinfo
Нова документална поредица в предаването изследва демографската криза в България, а в неделя Мира Иванова ексклузивно показва Къщата на VIP Brother: Женско царство
С обновена визия „Събуди се“ ще се завърне в ефира на NOVA на 8 септември. В новия телевизионен сезон водещата Мира Иванова и екипът на предаването ще предложат на зрителите нови разследвания и формати.
 
Рубриката „Говори с Ива“ стартира със специалния проект „Да обичаш Лили“. В събота телевизионната аудитория ще види Лили Иванова през погледа на музикантите, за които най-голямото признание е да застанат до нея на сцената. Не само професионалният, но и личният им живот е белязан от безкомпромисните стандарти на певицата. Веселин Веселинов–Еко ще сподели, че неговата майка се убеждава в музикалния му талант едва, след като започва да работи с Лили Иванова.
 
Беквокалистките от триото LaTiDa казват, че често получават от нея и модни съвети за перфектна визия. Ива Софиянска-Божкова разговоря още с пианиста Оги Енев, цигуларя Орлин Цветанов, китариста Ангел Дюлгеров и барабаниста Росен Ватев.
 
Втората част на проекта ще бъде излъчен на 15 септември, когато за първи път тонрежисьорът Ангел Попов-Ачо ще разкрие подробности от 30-годишното си приятелство с Лили Иванова. Спомените събуждат силни емоции, които той няма да успее да скрие пред камерата на NOVA.
 
Авторската рубрика на Мария Йотова - „Къси разкази“ - ще представи нова документална поредица, посветена на демографската криза в България. Според брояча на населението на ООН това лято българите вече са под 7 милиона. В продължение на месец Мария Йотова ще показва хората и житейските ситуации, които стоят зад цифрите за ниската раждаемост, високата смъртност и напускането на младите. Човешките истории, а не експертите, ще очертаят актуалната снимка на България.
 
Миролюба Бенатова продължава да представя неразказвани истории за впечатляващи личности, както и да отразява проблемни сюжети. Бенатова стартира в „Събуди се” с полет. Първият герой на рубриката за сезона е единственият българин – инструктор по wing suit в България. Какво кара 29-годишния IT специалист да скача от самолет и докъде можем да надвием гравитацията – ще ни разкажат тази събота Миролюба и Константин Ангелов- Коко.
 
Вниманието на Мариян Станков-Мон Дьо ще бъде привлечено от актрисата с един от най-красивите гласове - Силвия Лулчева. В обичайното време в неделя предстои разговор за времената, в които живеем, славата и любовта. Как животът може да продължи, когато останеш без баща на 9 години? Ще видим образа на актрисата на кръстопътя между драмата и комедията.
 
Краси Боев е подготвил среща с българската Анджелина Джоли. Коя е тя и как едно момиче от Пловдив постигна американската мечта, предстои да научим в „Събуди се“.
 
Галя Щърбева отново ще отведе зрителите на NOVA далеч от градския стрес – този път в дряновското село Гостилица - едно от най-гъсто населените с чужденци в България. В рубриката „Да хванеш гората“ журналистката ще разкаже историята на един лондончанин, който се отказва от адвокатската си кариера, за да възроди туристически бизнес с трабант. Така той започва да предлага носталгични пътешествия с емблематичната кола по пътищата на Източна Европа.
 
В първото за сезона издание на публицистичното предаване специален събеседник ще бъде председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева със своята прогноза и очаквания за новия политически сезон.
 
В неделното утро, ден преди зрителите да видят обновеното лайфстайл предаване „На кафе“, водещата Гала гостува на Мира Иванова, за да повдигне завесата към промените и лицата, с които предстои да си партнира.
 
Феновете на VIP Brother ще бъдат нетърпеливи за финала на предаването, когато по традиция първи зрителите на „Събуди се“ ще разгледат Къщата, в която Женското царство ще властва от 10 септември.