/ NOVA
Хитови български артисти, много настроение и премиерни изпълнения очакват зрителите от 22:20 ч.
По традиция NOVA ще излъчи най-престижните български музикални награди на 5 юли от 22:20 ч., ден след провеждането им на 4 юли. В неделната вечер зрителите ще имат възможността да видят кои са големите победители в деветте категории, избрани изцяло от слушателите на БГ Радио, както и да се насладят на най-новите български поп и рок хитове. Водещ на бляскавата церемония ще бъде актрисата Милица Гладнишка, a домакин отново е град Пловдив.

„Поканата да бъда водеща на церемонията се оказа страхотен подарък за рождения ми ден. За мен е голяма чест, защото през годините БГ Радио се бори през годините да популяризира и утвърждава новата българска музика. Специално на тази церемония ще бъдат представени 10 нови парчета, а сцената ще бъде великолепна“, сподели Милица Гладнишка в „Събуди се“.

Очарователната актриса бе водеща и на миналогодишните Награди „NOVA подкрепя българското кино“, част от дългосрочната кампания на NOVA в подкрепа на българското филмово производство. Като ексклузивен медиен партньор на Годишните музикални награди на БГ Радио, излъчването им в национален ефир е поредна стъпка към популяризирането и на българската музика, чрез мултимедийната платформа на NOVA.

„Едно от нещата, с които Наградите на БГ Радио се отличават и се е превърнало в наша запазена марка, е представянето на чисто нови песни, които веднага се превръщат в хитове. На нашата сцена се раждат парчетата, за които говорим през цялата година до следващите награди“, разказаха водещите на предаването  „Стартер“ – Симо и Боги тази сутрин за „Здравей, България“.

По време на 18-тата церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио за първи път новите си песни ще представят: Ицо Хазарта, Миро, Виктория, Поли Генова, 4Magic, DARA, Любо Киров, Стенли, ALMA и Графа. На сцената на Античния театър ще се качат още: Pavel & Venci Venc’, Михаела Маринова и много от любимите лица на българската публика, а дует Ритон ще получи отличието БГ Вдъхновител на името на Ана-Мария Тонкова.

Не пропускайте Музикалните награди на БГ Радио на 5 юли, неделя, в 22.20 ч. по NOVA