Майка на 5 деца се нуждае от помощ, за да живее

Велка Велкова с прекрасното си семейство
Велка Велкова с прекрасното си семейство / Личен архив
Майка на 5 деца от село Годеч страда от тежко онкологично заболяване, а единственото решение за 44-годишната Велка Велкова е на 30 000 евро разстояние в Германия.

Разбрала е, че има проблем през 2015 година, когато е била и първата ѝ операция. След това е последвала и втора операция, тъй като туморът, провокиран от първата проба, е излязъл от пикочния мехур и е обхванал яйчниците и мускулите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Единственото решение, до което лекарите са стигнали, е пълно премахване на двата органа – пикочния мехур и яйчниците и заместването им с пластики. Разтакаването по болници в надеждата да се намери специалист, който да реши проблема кардинално, и различните мнения на всеки лекар са я довели до безизходица.

"Освен различните мнения, някои доктори се разминават с диагностицирането. Само те премятат от отделение в отделение и те гледат като парче месо. Не те гледат като човек с психика, а като непотребна вещ", сподели Велкова.

Поради усложненията тя вече не се храни и единствено може да лежи, заради силните болки. Семейството няма как да събере парите само. Досега средствата, които са похарчили в обикаляне по болниците, се равняват почти на сумата, която им е нужна сега, разказа още съпругът на жената.

Държавата не помага на многодетните семейства, а преди няколко години са били намалени и детските помощи, обясни майката. Затова семейството се обръща към сънародниците си, с надеждата, че животът ще продължи.

Желаещите да помогнат могат да го направят с дарение на банкова сметка:

BG71UNCR70001520975476 към УниКредит Булбанк

Велка Дойчинова Велкова

 
Bulgaria ON AIR