дневна хол апартамент
дневна хол апартамент / Thinkstock/Getty Images
Повечето хора се притесняват много от изненадващи посетители, най-вече заради бъркотията в дома си. Всички обръщат внимание на купчината неизпрани дрехи, но не само тя прави впечатление, показа анкета на сайт за вътрешен дизайн, цитиран от в. "Дейли мейл".

дневна хол апартамент
Thinkstock/Getty Images


Как да привлечете късмет и богатство в дома и офиса

Първото нещо, на което обръщат внимание посетителите, е какво има по стените. Вкусът към изкуството разкрива много за домакина, както и лавиците с книги.
 

дневна хол апартамент
Thinkstock/Getty Images

Голямо впечатление прави и светлината в дома. Някои хора не обръщат внимание на осветителните тела и мебелите, но когато в помещението влиза много естествена светлина, то винаги изглежда уютно. Много хора се стряскат от рязката изкуствена светлина, като от голям телевизионен екран.

Най-големите гафове, които може да направите, докато сте на гости

Повечето анкетирани от сайта за вътрешен дизайн My Domaine признават, че често пренареждат мислено мебелите на домакините или коригират мястото на картините по стените.
 

дневна хол апартамент
Thinkstock/Getty Images

На четвърто място е миризмата. Съветът, ако чакате посещение на купувачи за къщата си, да сложите нещо вкусно да се пече във фурната, е съвсем правилен. Повечето гости реагират положително на миризмата на луксозна свещ или дифузер. Те обаче улавят и неприятните миризми.

Двустайното жилище - най-предпочитано от българина в последното десетилетие

Чак след това идва разхвърляното помещение. За някои това е шок, защото противоречи на собствената им подреденост
 
Добро впечатление правят и растенията, но трябва да са поддържани. Ярките стени също се набиват в очите на посетителите, особено червените. Повечето хора предпочитат меките и неутрални цветове.

дневна хол апартамент
Thinkstock/Getty Images

БТА