За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Сигурно често сте се питали как да обзаведете дома и офиса си така, че да привлечете повече положителна енергия, пари, любов и късмет. Затова ви предлагаме няколко основни съвета от специалиста по източна философия Фън Шуй Цветозар Мръвков на какво да обърнете внимание.

Фън Шуй е древно изкуство, създадено с цел да се структурира правилно пространството около нас, за да получаваме повече енергия.

Започваме от входната врата. Тя е входът към един дом и затова трябва да бъде масивна, красива, за да привлича положителна енергия. Много е важно като влезете в дома си да няма хаос - разхвърляни обувки, якета или чанти. Добре би било коридорът да бъде осветен, просторен и подреден.

Не е желателно кухнята да се вижда от входната врата. Според Фън Шуй тази стая трябва да бъде с колкото се може повече естествена светлина. Ярките и светли тонове са много подходящи за нея, така още повече ще я озарят. В кухнята е хубаво да има и огледало, по възможност голямо, което да умножава храната. Това е символ на изобилие.

Една от най-важните стаи във Фън Шуй е спалнята, тъй като там прекарваме много време. Пускайте повече естествена светлина и проветрявайте често. Леглото не трябва да е опряно на прозорец или да е под него, не бива и да е опряно на обща стена с баня и тоалетна. Под леглото не трябва да се държат стари вещи, тъй като е застой на енергията. В спалнята не се препоръчва да има огледала или ако има, да не отразяват леглото, тъй като според Фън Шуй това причинява проблеми на спящите партньори. Избягвайте да поставяте картини в спалнята, тъй като те носят различни настроения. Не е добре да има компютър и телевизор.

Дневната е сърцето на един дом. За нея купувайте мебели и обзавеждане от естествени материали, избягвайте пластмаса, силикон и имитации. Металът е ценен, привлича успех, печалби и благополучие. Добре е в дневната да има воден елемент - аквариум, декоративен водопад, както и саксии с цветя и керамични предмети. Огледалата удвояват изобилието, така че използвайте ги смело. Дневната е мястото, на което слагаме и най-много вещи и според Фън Шуй там може да се развихрите.

Според Фън Шуй има начини да привлечем успех и пари и към работното място. Най-голямата грешка, която се допуска на работното място е безпорядъкът - на бюрото, зад гърба, около нас. Ако работният ни плот е на т.нар. „енергийна магистрала", а именно между вратата и прозореца, тогава част от нашата енергия може да бъде отнесена и продуктивността ни намалява. Друга грешка е кошчето за боклук да стои под бюрото, както и многото техника около нас. Офисът трябва да бъде просторен и добре осветен. Всичко на работното място трябва да е устремено нагоре, да присъстват символи на възход. Живите цветя носят положителна енергия.

На какво още да обърнете внимание, ако сте решили да привлечете късмет и богатство към дома и офиса си, съобразявайки се с древното изкуство Фън Шуй; за символиката на картините и вещите, които избирате в дома си, вижте това и още любопитни неща във видеото.

Източник снимка: ThinkStock/Getty Images