Продавачи на обзавеждане учат тайните на садомазохизма заради „50 нюанса сиво“
Продавачи на обзавеждане учат тайните на садомазохизма заради „50 нюанса сиво“ / Форум Филм България

Верига магазини за домашно и градинско обзавеждане B&Q препоръча на служителите си да прочетат еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey, за да удовлетворят по-добре исканията на клиентите, предаде Франс прес, като цитира британски медии. Киноадаптация по книгата излиза в петък по екраните във Великобритания.

Сексуалните тенденции, които ще доминират през 2015 г.

"Насърчаваме персонала да се запознае със сюжета на "Петдесет нюанса сиво", като прочете книгата или гледа филма", се казва в бележка, изпратена от дирекцията на веригата магазини B&Q до нейните 20 887 служители.

Всеки от 359-те магазина от веригата ще получи екземпляри от книгата, които ще бъдат предоставени на служители. Те ще трябва да отговорят възпитано на всяко искане, свързано с "Петдесет нюанса сиво". Филмовата версия на романа, заснета от режисьорката Сам Тейлър-Джонсън, включва сцена, в която милионерът Крисчън Грей посвещава студентката Анастейжа Стийл в тайните на садомазохизма и за целта купува въжета и лепящи ленти.

"Разполагаме с много подобни продукти на склад", се допълва в бележката. От дирекцията на магазините B&Q припомниха, че след публикуването на книгата през 2012 г. редица магазини за обзавеждане получили огромен брой запитвания от клиенти, които си поставили за цел да възпроизведат описани в романа сцени.

Феномен в света на секс играчките заради "50 нюанса сиво"

Източник: БТА