Изложба „И животните се смеят” в Габрово
Изложба „И животните се смеят” в Габрово / netinfo
Изложба под надслов „И животните се смеят” ще бъде представена от 15 февруари до 15 март в зала 6 на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Тя е втората поред от цикъла представителни изложби из художествения фонд „Хумор на народите”, които Веселата къща посвещава на своя 35-и рожден ден.

Изложбата представя една тематична колекция от 67 черно-бели и цветни хумористични фотографии на автори от 20 страни – Русия, Германия, Великобритания, Украйна, Финландия, Италия, Австрия, Унгария, Люксембург, Аржентина, Индия, Монголия, Иран.

Обективите на фотографите са „запечатали” интересни ситуации, в които главни герои са различни животни – домашни любимци, животни от селския двор, диви и екзотични зверове от всички краища на света.

Представените творби са участвали през годините в конкурса „Фотосмях”, който още от 1975 година се провежда в рамките на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово. Почти всички автори даряват на музея своите смешни снимки, които са изпратили за участие в конкурса. Така за 30 години във фонда „Хумор на народите” са събрани над 10000 хумористични фотографии на автори от 58 страни.

Други новини от Габрово