Интервю с проф. д-р Донка Байкова: Как се отслабва?
Интервю с проф. д-р Донка Байкова: Как се отслабва? / netinfo

Обикновеният човек понякога допуска големи грешки при отслабването

Здравейте, проф. Байкова! Като специалист по Хранене и диететика, ще ви питам директно. Как се отслабва?

Здравейте! Отслабването се превърна в мода и мнозина (дори хора без медицинско образование или лекари без специалност по Хранене и диететика) биха се почувствали компетентни да отговорят. Отслабването обаче е сложен процес и познанията на обикновения човек и на неспециалистите-съставители на диети са доста ограничени, а което е по-лошото - понякога са напълно погрешни.

Интервю с проф. д-р Донка Байкова: Как се отслабва?
netinfo
А коя е най-често допусканата грешка в отслабването?

Твърдението „с глад се отслабва" е една от тях. Тъй като физически закон гласи: „За да има горене, трябва да има гориво". Отслабва се с регулирано хранене - от 3 до 5 пъти на ден в малки количества подбрани натурални храни, съдържащи полезни вещества, а не празни калории.

Как да го осъществим?

На-първо място трябва да имаме правилна информация и воля да го направим. Разбира се, има и начини да си помогнем, за да успеем.

Какви?

Тук отваряме друга много обширна и сложна тема - тази за продуктите за отслабване. Най-кратко те са помощни средсва, с които си улесняваме справянето с даден проблем.

Във вашата практика вие използвате ли такива продукти?

Да, от почти 5 години аз препоръчвам продуктите за отслабване на Vitaslim. Те са три и съответстват на трите вида стил в начина на живот - Vitaslim LIGHT за заседнал, Vitaslim LINE за балансиран и Vitaslim FITNESS за активен. Затова с пациента винаги подбираме кой е подходящият за него продукт. Когато отслабващият изпитва неконтролируем глад, на него ще му бъде от полза Vitaslim LIGHT, който потиска апетита. На друг, телосложението е такова, че той натрупва килограми в определени области на тялото - корема или бедрата, да кажем. При такъв проблем препоръчителен е Vitaslim LINE, защото подобрява метаболизма и действа фокусирано в проблемните зони. Изборът на правилния продукт е първото условие този продукт да помогне. Всеки ще се съгласи, че продуктът за намаляване на апетита например няма да бъде от полза на човек, чийто проблем не е прекомерното хранене.

Интервю с проф. д-р Донка Байкова: Как се отслабва?
netinfo

Бивш военен свали 28 кг.

Бивш военен съм и нищо човешко не ми е чуждо. В началото гледах с чувство за хумор на теглото - нали мъжът трябва да тежи на мястото си. Последните години обаче се появиха „бонуси" - задъхвах се, дори когато си обувам обувките, и започнах да пия хапчета за кръвно. А докторите ми казваха едно: „Трябва да отслабнеш!"

След като се провалих с една диета - то такъв глад не се издържа, подходих сериозно. Консултирах се с проф. Байкова. Изготви ми хранителен режим, а за да издържа, ми препоръча и комбинацията Vitaslim LIGHT + Vitaslim LINE. Алкохол пиех по едно малко на вечеря. Газираното смених с вода. Работата ми е свързана с доста физическа работа, така че не съм тренирал нищо допълнително.

За 6 месеца свалих 28 кг., повечето от корема. Вече се навеждам и вървя без да се задъхвам. Кръвното ми се нормализира. Благодаря на Vitaslim и на проф. Байкова, защото с тяхна помощ отслабнах и подобрих здравето си. Дори моите колеги ме ползват за консултант и отслабват по моя начин.
Ангел Кирилов, 42 г., Плевен

В подкрепа на всички, които желаят да посрещнат топлите месеци със секси тяло, от Vitaslim направиха специален промо пакет с най-успешните си продукти за отслабване Vitaslim LIGHT + Vitaslim LINE. С комбинирането им се работи върху двата най-важни за топенето на килограми фронта - Vitaslim LIGHT помага за намаляване на количеството изяждана храна (на калориите), а пък Vitaslim LINE подобрява горенето на натрупаните мазнини и подпомага изчистването на целулитните натрупвания. Повече за неустоимата оферта „Отслабни сега" ще видите ТУК

Интервю с проф. д-р Донка Байкова: Как се отслабва?
netinfo

Комбинираният прием на Vitaslim LIGHT и Vitaslim LINE се доказа, като изключително ефективен метод за лесно справяне с излишните килца

Повече за неустоимата оферта „Отслабни сега" ще видите ТУК