Хачо Бояджиев е носител на наградата „Следа в ефира
Хачо Бояджиев е носител на наградата „Следа в ефира / снимкa: Sofia Photo Agency
Хачо Бояджиев е носител на наградата „Следа в ефира"
26424
Хачо Бояджиев е носител на наградата „Следа в ефира"
  • Хачо Бояджиев е носител на наградата „Следа в ефира"

Хачо Бояджиев е тазгодишният носител на наградата „Следа в ефира". Наградата се присъжда на личности от радиото и телевизията, оставили траен белег в паметта и съзнанието на публиката. Победителят беше определен от инициативен комитет, в който изпъкват личности като Божана Димитрова, Кеворк Кеворкян, Марияна Хил, Радосвет Радев и др.

За статуетката Хачо Бояджиев се състезава с Дмитий Иванов, Даниела Кънева, Ани Салич, Мартин Минков и Иван Славков. Ето и първите думи на победителя:

„Животът има три категории - младост, старост и добре изглеждащ. Аз съм в третата категория вече - благодаря на Божана, благодаря на обществената организация за много високата награда. Това всичко, което се случи в тези много години назад, се дължеше на един човек - ако Иван не беше генерален директор, това, което гледахте тука, то не можеше да бъде реализирано. Винаги е заставал зад моите идеи, зад гърба ми, въпреки проблемите, които му създавах. Извинявай за проблемите!".

Самата награда представлява пластика от камък, вграден в дърво, изработена от Николай Маринов. Идеята й е да въплъти връзката между тленното и нетленното - ефира, който отминава и камъкът, който остава да тежи на мястото си.