Подкрепете своя фаворит в ПРОМЯНАТА до 24 октомври
Investclub Kids цели да възпита финансова култура и дисциплина в деца и младежи от 5. до 12. клас. Проектът е посветен на каузата подрастващите да получат разбираема и добре представена информация как функционират парите и различните финансови инструменти. Целта е да израснат като финансово грамотни и спокойни млади хора, които взимат рационални решения и не поставят благополучието си под риск.

    • Как бихте описали дейността си в три изречения? 

Иновативна финансова онлайн академия за деца и младежи. Ние поднасяме на пръв поглед трудна материя на популярен и разбираем за децата език, така че да се промени негативната тенденция по отношение на финансовата грамотност в България. Също така чрез нашата платформа, ние ще създадем дружелюбно общество за финанси и инвестиции сред децата и младежите. 

    • С какво вашият проект допринася за по-добрия живот на децата и младежите в България? 

Нашият проект позволява на децата и младежите да имат постоянен достъп до разбираема информация относно финанси и инвестиции, поднесена по интересен начин. Ние смятаме, че ползвайки платформата, децата ще са по-добре информирани за малките и големи финансови решения в своя живот. По този начин, с течение на времето, младежите в България ще са по-спокойни относно финансовото си благополучие.

    • Какво ви накара да се включите в ПРОМЯНАТА?

Идеята да създадем платформа за деца дойде след срещата на Божидар с децата от „Томас Едисън”. Обратната връзка от децата и директорката бяха силно позитивни. 
Ние бяхме очаровани от огромния ентусиазъм от двете страни и след силно насърчаване от човек, имащ дългогодишен опит с деца – Даниела Найденова ние решихме да създадем платформа за деца. След това разбрахме за ПРОМЯНАТА и ни се стори като логична стъпка по този път.

    • Кой е най-големият ви стимул в работата като социален предприемач? 

Именно мотивацията и интереса от страна на учениците както беше и при посещението на Божидар в Томас Едисън. Няма нищо по-хубаво от това да видиш как малки деца и младежи искат да се ограмотят финансово и са мотивирани да постигнат мечтите си.  

    • Коя е ПРОМЯНАТА за децата и младежите на България, която искате да видите в следващите 10 години? 

Промяната, която искаме да видим след 10 години е първо финансовата грамотност да се учи в училище. Второ искаме да видим тенденция сред младите да имат интерес да се образоват финансово и да мислят в перспектива относно своите финанси. 

    • Кое е най-голямото предизвикателство, с което сте се сблъсквали? 

Изграждането на финансова академия за възрастни от нулата. Работата в организации, които са в начален етап на развитие, е предизвикателство, защото обикновено човек работи доста повече и има повече важни отговорности. 

    • Как си представяте успеха като социален предприемач? 

Да достигнем до хиляди деца и младежи. Те да бъдат мотивирани да учат по темата и дори тези, на които не им е толкова интересно да знаят защо финансовата грамотност е важна и как ще им помогне да живеят по-спокоен и успешен живот. 

    • Защо смятате, че хората трябва да подкрепят вашата инициатива? 

Хората трябва да ни подкрепят, ако мислят, че децата и младежите на България трябва да са финансово грамотни. Нека хората ни подкрепят, ако мислят, че финансовата грамотност е един важен фундамент, който трябва да се изучава в училище.

Всеки желаещ може да гласува за един от финалистите в ПРОМЯНАТА до 23:59 часа на 24 октомври, като даде своя глас на www.nova.bg/promyanata.