/ Thinkstockphotos
„Ако до всяко добро същество, застане поне още едно...“, се пее в емблематичната песен на Богдана Карадочева. През последните дни десетки добри хора от цяла България се обединиха около една кауза – спасяването на премръзнали щъркели.

Историята на един спасител на щъркели с голямо сърце

Това започна с добрия пример на Сафет Халид от силистренското село Зарица, който приюти в дома си пет птици, за които ще се грижи, докато времето се оправи.
 
Публикувахте от Selo.bg в 19 март 2018 г.

Така например в Исперих хора с големи сърца прибраха премръзнал щъркел - подсушиха до и му предложиха топла постеля за студените дни.
 
Публикувахте от Ferhan Fero Gmz в 20 март 2018 г.
Община Дулово пък приютява бедстващи птици в общинските гаражи. Нещо повече - гаража в сградата на общината са прибрани 20 щъркела в по-тежко състояние.
 
Публикувахте от Пламен Иванов Дачев в 20 март 2018 г.
Дулово в спасителна акция за бедстващи щъркели

Много от жителите на общината също проявиха загриженост за премръзнали птици и са ги прибрали на топло по къщите и стопанските си постройки.
 
Публикувахте от Пламен Иванов Дачев в 20 март 2018 г.

Ловните дружинки по места са се организирали и обхождат землищата за бедстващи птици. От община Дулово има служители, които правят оглед край пътища та за премръзнали и в по-тежко състояние птици. Закупена е риба за изхранването на птиците.Тази снимка също показва спасен щъркел, който си има компания...
 
Публикувахте от Gancho Velev в 19 март 2018 г.

В шуменското село Наум също се намериха добри хора, които да помогнат на птици в беда.
 

Нищо не е по важно от това да си Човек батко.. с. Наум. Обл. Шумен.

Публикувахте от Daniel Rusev в 19 март 2018 г.
В село Браничево спасяваха и соколи.


Намерили сте бедстваща птица? Звънете в РИОСВ или в общината

Историите с щастлива развръзка не спират с това - те се случват във всички точки на страната. Масово хората приветстват добрата кауза, а други питат къде са в случая популярните лица от природозащитни организации и партии, които най-често гледаме по медиите.