Акага и Ицо Хазарта изненадват с общ сингъл (ВИДЕО)
Акага и Ицо Хазарта изненадват с общ сингъл (ВИДЕО) / Нели Куртева, Монте Мюзик

Акага и Ицо Хазарта изненадващо анонсират общ летен проект. "Маймуни" е името на съвместния сингъл на топ формацията и рапъра с много по-добрия хип-хоп. Музикантите работиха върху песента тайно повече от 2 месеца. Демото и идеята Хазарта да се включи е на Краси Куртев от Акага. Основателят на Ъпсурт първоначално не бил уверен дали има място в песента, но след няколко слушания записва в студиото неговата част, която пасва перфектно на концепцията на Акага.

Акага и Ицо Хазарта изненадват с общ сингъл (ВИДЕО)
netinfo

В текста на "Маймуни" има много хумор, ирония и самоирония и както създателите му казват: "Тези, които искат, ще го разберат...", останалите могат да се забавляват със свежия ритъм, изпълението на групата, много по-добрия хип-хоп на Хазарта и видеото на Васил Стефанов, което също е част от общата концепция.

Група Акага са на сцената от 1993 и последният им грандиозен концерт „100% Акага" в Зала 3 на НДК пожъна огромен успех. Групата допринася за голямото развитие на българската музика с незабравими парчета като „Време за море", „100% Фънк", „Пътувам", „Cuba Libre", „София", „Диско парти", „Rockabilly звезда" и много други, участвайки в много родни и чуждестранни музикални фестивали и концерти.

Ицо Хазарта е основател на група „Ъпсурт", която от създаването си през 90-те досега е емблематична с текстовете си. Те са винаги социално насочени, с културни препратки и в уличен жаргон. Всичко това допринася за превръщането но всяка фраза в оборотен градски цитат.

Акага и Ицо Хазарта изненадват с общ сингъл (ВИДЕО)
netinfo