16-годишен спечели Бургас и морето (СНИМКИ)
16-годишен спечели Бургас и морето (СНИМКИ) / снимки: DarikNews.bg, Лалка Димитрова

16-годишният талант Радко Петков от Троян безапелационно спечели журито на тазгодишния фестивал „Бургас и морето" и буквално отвя конкуренцията от именити творци с чувствено изпълнение на баладата „Отиде си лятото" с автор Живко Колев, музиката и аранжимент на Димитър Гетов. Радко събра 49 от общо 50 точки на конкурса за популярна песен и бетонира първото си място.

Далеч зад него останаха изпълнители като Петя Боюклиева- въпреки безупречното й изпълнение на сцената и атрактивен тоалет и Росица Кирилова, нежният глас и провокиращ въображението външен вид, предизвика носталгия и отключи стаени трепети от мнозина от присъстващите.

16годишен спечели "Бургас и морето" (СНИМКИ)
netinfo

Над 2000 зрители, сред тях и правостоящи, изпълниха до краен предел обновения Летен театър в Бургас. А водещите Александър Кадиев и Катерина Евро омагьосаха присъстващите.

16годишен спечели "Бургас и морето" (СНИМКИ)
netinfo

„Варна - пасти да яде. Публика слънце..."- с тези думи Сашо Кадиев даде старт на фестивала в продължилия повече от три часа празник на таланта и красотата. Втора, според оценката на журито в състав Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Светослав Михайлов, Веселин Пренеров и дует „Ритон", бе песента „Нищо не е същото" в изпълнение на Димитър Атанасов, а на трето място е Владо Димов със „Само ти".

„Да обичате изкуството в себе си, а не себе си в изкуството", обърна се към изпълнителите актьорът Георги Мамалев, който предизвика фурор на сцената с барабани в съпровод на култовата песен „Che sara" от филма „Оркестър без име". Изпълнението на живо от Катерина Евро вдигна публиката на крака, а журито - извън конкурсната програма, й присъди 10 0000 точки.

16годишен спечели "Бургас и морето" (СНИМКИ)
netinfo

„Морска история" в изпълнение на Стефан Илчев от Бургас и Денислав Новев от Перник стана песен на публиката.