11-годишната Ния оглави класацията „Лицата на годината - 2014
11-годишната Ния оглави класацията „Лицата на годината - 2014 / снимка: Novanews.bg

11-годишната Ния, която отряза косите си, за да ги дари на болната от рак своя учителка, получи 48% от гласовете в анкетата за „Лицата на годината - 2014", съобщава Нова телевизия. Малкото момиче изпреварва значително всички останали в класацията. Детето дари къдриците си, заедно с тях и много надежда и доброта на всички нас.

Историята започва още преди години. С една учителка, която учи малко момиченце да пее и да танцува. Тя не подозира, че след време онова, което й е дала, ще се върне многократно. Но зад всичко това стои любовта на една майка.

Древните казвали, че в косите се крие част от душата ни. И, ако е вярно, едно малко момиче от Костенец ни показва, че може да даряваме частица от нея, за да помагаме. Защото всъщност тя е безкрайна.

На второ място в класацията с 20% от гласовете е учителят Тео, който спестява от години лев по лев от учителската си заплата, за да превърне в реалност една своя идея. Да направи обсерватория за своите ученици - златни медалисти от олимпиади по целия свят.

Трети са Крисия, Хасан, Ибрахим, които завоюваха второ място в Детската Евровизия тази година - 9%. 4 на сто от анкетираните пък са подкрепили Кубрат Пулев в класацията, колкото е спечелил и бизнесменът Йордан Йорданов от Благоевград, който спаси 4-ма млади хора от смърт след катастрофа в прохода „Предела".

Източник: Novanews.bg