10 000 столичани ще пият вода от нови водопроводи
10 000 столичани ще пият вода от нови водопроводи / netinfo
Предстоящата седмица „Софийска вода” започва реализацията на 4 нови инвестиционни проекта на обща стойност близо 900 000 лева. Дружеството ще вложи тези средства за подмяна на повече от 4 км водопроводи в кварталите „Надежда”, „Захарна фабрика” и Центъра, както и част от канализационната система в „Лозенец’.

По-големи полиетиленови тръби с обща дължина 2825 м ще бъдат положени в квартал „Захарна фабрика”. Мащабните строителни работи по водопровода там ще продължат приблизително 10 месеца.

Едновременно започва инвестиционен проект в квартал „Надежда”. Той предвижда реконструкция на главен водопровод по улица „Ген. Жостов”. Ще бъдат подновени и близо километър стари амортизирани водопроводи в центъра - по улиците „6-ти септември”, „Добруджа” и „Славянска”. Работата там ще протече на етапи, за да не се затруднява движението в централната част на София.

Каналът по улица „Христо Ценов” в Лозенец също ще бъде подменен с нови съоръжения от висококачествен материал и с по-голям диаметър. С изпълнението на проектите ще бъдат подобрени ВиК услугите за повече от 10 000 жители на столицата.