/ iStock/Getty Images
В област Плевен в пет училища ремонтните дейности ще продължат и след началото на учебната 2021/2022 г. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/.

Все още не са приключили ремонтите в четири държавни професионални гимназии и едно общинско училище, но е създадена организация за нормално провеждане на учебните занятия.

От РУО заявиха, че заради планирани ремонтни дейности, извършвани по инвестиционна програма на Министерството на образованието и науката, учебният процес на Професионалната гимназия по облекло и текстил в Плевен ще се провежда в друга сграда. Това стана с решение на Общинския съвет, който прие професионалната гимназия да ползва временно сградата на закритото Основно училище "Никола Й. Вапцаров".

В Плевен и региона на 15 септември врати ще отворят 189 образователни институции като от тях 103 са училища, 78 са детски градини, шест са центрове за подкрепа за личностно развитие и два - за специална образователна подкрепа, казаха още от РУО.

Във връзка с мерките за ограничаване рисковете от разпространение на COVID-19 във всички образователни институции са осигурени средства за дезинфекция.
БТА