/ iStock/Getty Images
Благотворителен базар на книгата в Перник е събрал 6 033,51 лв., съобщиха организаторите от фондация "Богданова и Данаилова".

От 6 до 13 септември перничани и гости на града имаха възможност да вземат книга от разположен на централното ларго базар и да платят за нея, колкото сами преценят.

Хиляди томове литература, дарени от граждани и организации, бяха подредени по жанрове и предложени на перничани с активното съдействие на доброволци от Българския червен кръст.

В Пернишко даряват книги на първолаците

Парите за избраните произведения гражданите оставяха в кутии за дарения. Събраните средства са предназначени за болни деца. Каузата е била подкрепена и от първокласниците от 1 "а" клас на Х ОУ "Алеко Константинов" в Перник с класен ръководител Габриела Стефанова.

Вместо букети за първия учебен ден, децата събрали и дарили 270 лв. Така общата сума станала 6 303,51 лв. и е била разделена поравно между седем болни деца от региона.

Проявата е под надслов "Заедно в доброто" и е организирана съвместно с община Перник, под патронажа на кмета Станислав Владимиров. Това е втори благотворителен базар на книгата. Миналата година по същото време се проведе фестивал на книгата, при който бяха събрани 11 218,49 лв. и дарени на болни деца от региона.
БТА