/ iStock/Getty Images
Бръчките неизбежно се появяват върху лицето на всеки човек, но има начини да предотвратите ранната им поява и да запазите кожата си гладка за по-дълго време, каза пред радио „Спутник“ Светлана Жабоева, дерматолог.

6 съвета за красота от най-младоликите жени на света - японките (ВИДЕО)

Бръчките на лицето са разделени на два вида: мимически и постоянни. Първите се появяват временно, когато човек се усмихва или намръщи, вторите са по-трайно явление, те се формират през годините.

"Основната причина за бръчките са израженията и мимиките. Дори децата, когато се мръщят и усмихват получават бръчки, но те не остават на лицата им. Но с напредването на възрастта нивото на колаген намалява, кожата се дехидратира и бръчките остават“, каза Жабоева.

Коя част от женското тяло старее най-бързо?

Рано или късно всеки има такива кожни проблеми, но има начин да застраховате лицето си срещу ранното появяване на бръчки, твърди дерматологът.

iStock/Getty Images

"Трябва да хидратирате кожата колкото е възможно повече. Всички правят различни мимики, но бръчките се образуват в различни възрасти. Колкото по-хидратирана и еластична е кожата, толкова по-късно ще се образуват постоянните бръчки. За това има специални маски и кремове. Ако човек има генетично тънка, по-чувствителна и дехидратирана кожа трябва да прилага такава козметика в по-ранна възраст“, обясни лекарят.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС