Защо не бива да гледате правещи секс костенурки (ВИДЕО)
Защо не бива да гледате правещи секс костенурки (ВИДЕО) / netinfo

Изследователят Пол Роуз, ръководител на експедиция до Сейшелските острови в рамките на проекта "Pristine Seas" на "Нешънъл джиографик", разказва защо не трябва да се гледа как костенурки правят секс в качеството си на потърпевш от подобно любопитство, пише в. "Дейли стар".

Фактът, че костенурките никак не долюбват хората да стават свидетели на интимните им страсти бил известен на Роуз. Въпреки това по време на експедицията той и сътрудници от екипа му попаднали на подобна сцена с две гигантски костенурки Алдабра, обитаващи едноименния остров.

Когато дочули звуците от чифтосването на огромните създания, изследователите се спотаили в храстите и започнали да снимат. В момента обаче, когато доловил човешкото присъствие, мъжкият екземпляр предприел бавно, но страховито преследване на натрапниците.

Пол Роуз разказва, че с хората от екипа му първоначално решили, че мъжкарят ще се приближи до укритието им и ще се оттегли безславно, когато установи, че е изправен пред чудесни екземпляри от върха на хранителната верига. Нищо подобно обаче не се случило и недоволното от прекъснатия му сексуален акт създание продължило бавно да настъпва, принуждавайки човешките воайори на свой ред да предприемат паническо отстъпление.

Източник: БТА