Защо езикът на любовта е толкова секси?
Защо езикът на любовта е толкова секси? / ThinkStock/Getty Images

Британците намират френския за най-сексапилния език в света, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от "Рено" сред 2000 души във Великобритания по случай 25-годишнината на модела "Клио".

Най-привлекателният и секси акцент в света

Езикът на любовта е най-секси според 20 процента от участниците в анкетата. Следващите езици и акценти, които британците намират за сексапилни, са италианският (16 процента), английският (13 процента), ирландският (11 процента), испанският (шест процента), американският и шотландският (пет процента), уелският (три процента) и австралийският и руският (два процента).

Установиха къде живеят най-сексапилните мъже в света

Една от изненадите в допитването е, че според участниците в него най-сексапилните френскоговорящи знаменитости не са французи. Имената на звезди на Франция като Тиери Анри, Жерар Депардийо и Ванеса Паради не се споменават. За сметка на това според анкетираните най-сексапилно звучене на френския придават холивудските звезди Джони Деп и Анджелина Джоли, получили по 26 процента от гласовете. Следват американката Хали Бери, австралийката Кайли Миноуг, британците Орландо Блум и Ема Уотсън, германката Клаудия Шифър, австралийката Ел Макферсън, американецът Брадли Купър и британецът Джуд Лоу.

Защо благодарим с мерси?

Допитването разкрива още, че част от британците вмъкват френски думи и изрази в разговорите си, за да звучат по-съблазнително, романтично, остроумно или забавно.

Най-често използваният френски израз е дежа вю (34 процента). Следват бон апети, о ревоар, бон воаяж, се ла ви, клише, фо па, мерси боку. Използвайки чуждоезични думи и изрази в разговорите, британците нерядко рискуват да "се оплескат", вместо да изразят сексуална подкана или да звучат по-забавно.

Френската целувка е най-полезна

"Любовната афера между Великобритания и Франция е жива и здраво вкоренена в нашата култура - от храната, която консумираме, до използваните думи и автомобилите, които шофираме", казва Джереми Таунсенд, представител на "Рено" за Великобритания, цитиран от БТА.

Осем вида секси целувки