/ Gulliver/Getty Images
Бащата на актрисата Линдзи Лоън е арестуван по обвинение, че незаконно е взимал подкупи, за да насочва пациенти към клиника за лечение на зависимости, съобщи Асошиейтед прес.

Цената, която платиха децата звезди (ВИДЕО/СНИМКИ)

Майкъл Лоън
, на 60 г., е задържан в окръжния затвор на Палм Бийч по пет обвинения за уреждане на пациенти за клиника и едно обвинение в заговор за извършване на подобно действие, съобщи местен вестник.

Ръководството на клиника "Прайд рикавъри" в района на Делрей Бийч са платили повече от 27 000 долара подкупи лично на Лоън, както и на свързаните с него компании "Лола рикавъри венчърс" и "Палм бийч гардънс".

Законът във Флорида забранява на здравно заведение да плаща комисионни за насочване на пациенти към него. Тази практика е свързана с множество случаи на измами и злоупотреби, при които клиники за лечение на зависимости са реимбурсирани за извършване на скъпи и ненужни изследвания на пациенти със здравни осигуровки.

Линдзи Лоън ще е звезда на риалити сериал

"Брокерите на пациенти корумпират здравната ни система, защото решенията са мотивирани от алчност, а не от нуждите на пациента", каза Дейв Арънбърг, прокурор на окръг Палм Бийч.

Адвокатката на Лоън Хайди Перлет каза, че клиентът й отрича обвиненията.
БТА