Къщата на Жулиета във Верона
Къщата на Жулиета във Верона / iStock photos/Getty images
Всички сме чували за трагичната любов на Ромео и Жулиета, представена от световноизвестния писател Уилям Шекспир. Историята на младите влюбени се развива в невероятния италиански град Верона. Именно затова той е наричан градът на вечната романтика. През годините са правени множество екранизации на класиката. Истината е, че историята им просто не остарява и може да ни разплаче и днес, съобщава nova.bg.

Европейските градове, в които ще се влюбите, ако посетите през есента (ГАЛЕРИЯ)

Изживейте драматичната любов на Ромео и Жулиета отново на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON. „Romeo & Juliet The Globe” на Доминик Дромгул представя актуалността на тийнейджърската любовна история. Главните роли изиграват Ели Кендрик и Адетомива Едън. Заснета на живо пред публиката в Шекспировия театър „Globe” в центъра на Лондон, тази интимна и изпълнена с атмосфера постановка придава жизненост и непосредственост на хумора и страстта на Шекспировите думи.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Въпреки че Ромео и Жулиета са измислени герои, няма турист, който да е бил във Верона и да не е отишъл до къщата на героинята. Адресът ѝ е на ул. „Via Capello 23”. Историческата сграда е построена през 13 век. През годините са се измисляли и разпространявали десетки легенди за мястото, като някои от тях са наистина странни.

enlightenedНай-известното поверие гласи, че ако докоснеш дясната гърда на статуята на Жулиета, това ще ти донесе късмет в намирането на истинската любов;

Къщата на Жулиета във Верона
iStock photos/Getty images

enlightenedДясната гърда на статуята е с променен цвят заради множеството желаещи да я потъркат;

enlightenedБалконът е направен от саркофаг от 17 век;

enlightenedДо ден-днешен хората пишат писма до Жулиета за съвети относно любовта. Отговорите са от хора, които се наричат „секретари на Жулиета“ и пишат от горната стая в къщата;

enlightened3/4 от писмата са от жени;

enlightenedДо скоро всеки турист можеше да напише и остави бележка на специално определена за това стена в двора на къщата;

Къщата на Жулиета във Верона
iStock photos/Getty images

enlightenedКъщата е увековечена и във филма „Писма до Жулиета“;

enlightenedДомът на Жулиета става собственост на Верона през 1905 г.;

enlightenedЗа да влезеш в легендарната къща, трябва да платиш 2 евро;

enlightenedАко младоженци искат да прекарат първата си брачна нощ в дома на Жулиета във Верона, трябва да си приготвят 5000 евро.

Къщата на Жулиета във Верона
iStock photos/Getty images

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.
NOVA