Туристи в Португалия опознават нощния живот, пътувайки... с катафалка
Туристи в Португалия опознават нощния живот, пътувайки... с катафалка / Thinkstock/Getty Images

Летовниците могат да се насладят на нощния живот в туристическата област Алгарве в южната част на Португалия, пътувайки със стара катафалка, която била купена от двама приятели, предаде АФП.

Идеята за "Рипърс турс" възникнала по време на гуляй след развод. "Една вечер излязохме да се повозим в катафалка, модел 1990 г., която купихме евтино от възрастна дама", разказа Нелсон Силва. "Когато се връщахме, аз и съдружникът ми Жозе Гонсалвеш си казахме, че ще е забавно да разхождаме други хора с катафалката", споделя още той.

Тези разходки с времетраене около един час в Албуфейра и околностите му допаднали на туристите и местните жители. "Около 70% от клиентите ни са португалци", довери 32-годишният Силва.

Първоначално Силва и Гонсалвеш се опасявали, че хрумването им няма да се хареса в страна, в която 80% от жителите й са католици.

Оказало се обаче, че ако оставим настрана някои предупреждения, че "човек не трябва да си играе със смъртта", местните жители се отнесли благосклонно към идеята. "За тях тази катафалка е своеобразен коз - лесно ни разпознават и ни приемат, отбеляза Силва.

Следващото лято двамата млади мъже планират да предложат същите туристически обиколки в столицата Лисабон. "За целта ще се снабдим с по-нова катафалка", поясни Силва.

Източник: БТА