Топ 30 на най-важните фактори за щастлив семеен живот
Топ 30 на най-важните фактори за щастлив семеен живот / ThinkStock/Getty Images

Британско проучване класира най-важните фактори за щастлив семеен живот и сред тях се оказаха най-обикновени неща, като споделянето на трапезата и домашните задължения, гледането на телевизия в семеен кръг, пише в. "Дейли мирър".

Любов, доверие и... два телевизора, за да има мир в къщата

Учудващо, парите не намират място в хитпарада на 30-те неща, които правят фамилията щастлива. Много по-важно се оказва членовете на семейството да нямат тайни един от друг.

Плачете на тъжни филми, за да се почувствате щастливи

Като най-важен фактор анкетираните посочват прекарването на повече време заедно. На второ място, за да се радват на щастливо семейство, британците посочват притежанието на градина. Петицата се допълва от съвместното поддържане на дома, гледането на телевизия заедно и липсата на тайни един от друг.

Сред важните неща, които правят британските семейства щастливи, са традиционният съботен обяд, общите интереси и хобита. В никакъв случай не трябва да има караници пред децата, а наличието на добър пъб в близост до дома се счита за важен фактор за семейното сплотяване.

Четири прегръдки на ден за вечна любов

Британското семейство е по-щастливо, когато притежава куче или котка, когато ходи на ресторант поне веднъж месечно и когато има стая за гости. Поданиците на Нейно Величество изтъкват като повод за семейна радост притежаването на повече от един автомобил, на гараж и на домашна помощница.

Проучването е поръчано от веригата пъбове Fayre&Square и обхванало 2000 пълнолетни британци.

Източник: БТА