Една американска баба ни доказа, че никога не е късно да станеш популярен и да преследваш мечтите си. Хелън Рут Елам, по-известна като @baddiewinkle или Baddie Winkle, е американска интернет знаменитост. Елам е родена в Кентъки през далечната 1928 година. Тя стана интернет сензация на осемдесет и пет годишна възраст, благодарение на добре поддържания си профил в Instagram, пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7.

Всичко започва в Twitter, когато правнучката на Хелън решава да качи нейна снима в социалната мрежа, на която е бабата е облечена в къси гащи и шарена тениска. Снимката бързо добива популярност, а Хелън се радва на голямо одобрение от онлайн аудиторията. Тогава идва моментът за собствени профили в социалните мрежи, които бабата инфлуенсър да управлява с помощта на внуците си.
 

В началото Хелън създала своя профил в Instagram, за да се свързва с внуците и правнуците си. Нещата бързо поемат в друга посока и тя започва да се снима с шарени и щури тоалети, и да публикува снимките в Instagram. Нейна запазена марка е изречението: „Stealing уour man since 1928“.

Баба, наречена Беззъбата Синди, очарова потребителите на интернет с рапирането си

В момента Baddie Winkle има над 3,5 милиона последователи в Instagram, а снимките ѝ стават все по-смели и креативни. На някои от тях тя носи лещи и изкуствени мигли, на други е облечена в шикозни бански костюми, а на трети – позира редом до звезди като Фърги и Клои Кардашиян. В профила ѝ могат да се видят и рекламни кампании с популярни марки.
 

Baddie Winkle е неизчерпаем източник на енергия и мотивация. "Дори в напреднала възраст, никога не бях правила нещо забележително. Бих се радвала да накарам и други възрастни хора да действат, вместо просто да седят по цял ден без да правят нищо и да се държат така, все едно животът е свършил", споделя Хелън пред списание „Paper“.