Съдят бивш собственик на къща заради призраци в нея
Съдят бивш собственик на къща заради призраци в нея / netinfo

Италиански шофьор на ТИР от област Умбрия заведе дело срещу бившия собственик на къщата си заради това, че не го е предупредил, че в нея има призраци.

Жителят на Санто Киодо ди Сполето Гаетано Бастианели купил злополучната старинна къща от 200 квадратни метра плюс дворно място за едва 120 хиляди евро, съобщи вестник "Стампа".

Пред съда шофьорът обаче заявил, че ежедневно на семейството му се случвали странни явления. От чудновати размествания на предмети и чупене на чаши и чинии до звуци от тракащи вериги и безпричинни подпалвания безпокоили семейството на Гаетано още от първия ден, когато се нанесло да живее в новия си дом. Последната от серията странности била опожаряването без никакъв мотив на колата на домакинята.

Гаетано обвинява и агенцията за недвижими имоти, чрез която направил сделката, затова, че не му е казала нищо за призраците. Според сегашния собственик на злополучната къща тя е била подлагана на "пречистване от зли сили" още преди години, но бившите собственици и агенцията не са му съобщили нищо за това.

Бившите собственици на драго сърце оставили на новия собственик всички мебели в къщата, въпреки че били скъпи. Гаетано Бастианели съди бившия собственик на къщата си въз основа на закон, който задължава продавача да съобщава на купувача за всички негативни страни и дефекти на продаваното имущество.

www.prontosofia.com