БДСМ е здравословна практика за хора, спазващи принципите за безопасност, доброволност и разумност, твърди професионална господарка.
БДСМ е здравословна практика за хора, спазващи принципите за безопасност, доброволност и разумност, твърди професионална господарка. / Thinkstock/Getty Images
Еротичният филм "Петдесет нюанса по-тъмно" беше разкритикуван остро от професионална "господарка" заради "патетичния и объркващ" начин на пресъздаване на БДСМ практиките, пише в. "Дейли експрес".

Сандра ла Моргийз, експертка по БДСМ (връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм), е написала "унищожителна" статия в "Хъфингтън пост", посветена на погрешните представи, които филмът "Петдесет нюанса по-тъмно" с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в главните роли "насажда" у зрителите.

Дръзки тоалети на премиерата на "50 нюанса по-тъмно" (СНИМКИ)

"БДСМ е здравословна практика за хора, спазващи принципите за безопасност, доброволност и разумност. Като професионална господарка постоянно се стремя да бъда по-любяща, състрадателна и почтителна с подчинените си, а не да ги подлагам на манипулации и тормоз", пише Ла Моргийз.

Експертката се позовава на скорошно изследване, публикувано в сп. "Journal of Sexual Medicine", според което повечето хора, практикуващи БДСМ, са по-спокойни и екстровертни.

И все пак лентата "Петдесет нюанса по-тъмно" е най-гледаният филм у нас

"Поради тези причини и заради досадното скучно пресъздаване на БДСМ практиките, намирам филма "Петдесет нюанса по-тъмно" за патетичен и объркващ представите за същността на този вид отношения. В действителност те представляват връзка, белязана от загриженост и интимност между доминиращия и подчинения партньор", допълва специалистката.

Филмът "Петдесет нюанса по-тъмно" получи единодушни негативни отзиви от критиците, много от които го определиха като още по-лош от предшественика си "Петдесет нюанса сиво".

И още за нестандартните секс практики:

Най-популярните секс униформи

Мъжете имат по-нестандартни сексуални интереси от жените

Секс ролите, които подлудяват мъжете

Нестандартните сексуални практики на европейците
БТА