Нестандартните сексуални практики на европейците
Нестандартните сексуални практики на европейците / Thinkstock/Getty Images

Британците са най-авантюристичните в леглото европейци, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от британската фирма за секс играчки Лавхъни.

Най-мащабната анкета върху по-нестандартните сексуални практики на европейците е вдъхновена от еротичния бестселър и предстоящия филм "Петдесет нюанса сиво", който излиза на екран на 13 февруари. Фирмата Лавхъни е производител на официалната колекция секс играчки "Петдесет нюанса сиво", одобрена от авторката на романа, британската писателка Е Л Джеймс.

Сексуалните тенденции, които ще доминират през 2015 г.

Данните от анкетата, обхванала 9173 европейци, показва, че 60 процента от британците - 62 процента от мъжете и 59 процента от жените, са практикували връзване, пристягане или ограничаване на партньора по време на сексуален акт. Процентът е двойно по-висок, отколкото сред германците, французите и испанците, които съобщават за подобни практики.

До най-популярната от този тип практики в спалнята според проучването - връзването, са прибягвали 70 процента от британците. Две трети от двойките на Острова - повече от представителите на която и да е друга европейска страна, са практикували секс със завързани очи.

Пляскането и наказанието с пръчка е единствената практика, в която британците не са първенци. Тази дейност са изпробвали 61 процента от тях в сравнение с 69 процента от двойките във Франция. Все пак британците изпреварват в тази практика испанците и италианците, сред които изпробвалите я са едва осем процента.

80% от жените предпочитат традиционния секс

Французите са разкрити като най-отявлените почитатели на секса в градината. Лошото време във Великобритания принуждава една на десет двойки да се отдава на интимни страсти в градинската барака.

От фирмата Лавхъни отчитат, че след излизането на първия роман от трилогията "Петдесет нюанса" на Е Л Джеймс, продажбите на секс играчки са "скочили" с около 300 процента. Целта на проучването е да разкрие промените в "сексуалния пейзаж" на Европа, породени от "Петдесет нюанса сиво".

Най-популярните секс униформи

"Петдесет нюанса" просветли света, и особено нас, британците, за секса. Досега бяхме известни като ограничени, сковани и лишени от емоции, но настоящото проучване разкрива, че сме най-освободените сексуално и склонни да експериментират в леглото сред най-големите европейски нации", казва говорител на Лавхъни.

Източник: БТА