Стотици ентусиасти вече са в пустинята Невада, за да щурмуват енигматичната „Зона 51”. По призив във Facebook, групата смята да влезе в свръхсекретната американска база, в която се твърди, че военните крият извънземни, съобщи NOVA.

158 километра път през пустинята, наречен "Извънземна магистрала" свързва 50-те жители на Рейчъл с цивилизацията. В града няма нито бензиностанция, нито магазин за хранителни стоки. Но хотелът с извънземни мотиви вече посреща желаещите да щурмуват „Зона 51”.

Любители на „извънземните“ се събират край обгърнатата в тайнственост „Зона 51“

Ентусиастите планират да тичат, за да пробият охраната и да видят извънземните, които, според тях, правителството крие вътре. Военните предупредиха, че ще спрат всеки един опит да се влезе в базата.

Обгърнатата в секретност „Зона 51” ражда конспиративни теории от десетилетия - за запазени там останки от летящи чинии и катастрофирали извънземни.

Вашингтон  потвърди съществуването на базата едва през 2013-а, когато от разсекретени архиви на ЦРУ стана ясно, че мястото се използва за изпитания на шпионски самолети.
NOVA