/ / iStock/Getty Images
Любители на темата „извънземни“ започнаха вчера да пристигат в Невада край секретното американско военно съоръжение, известно като „Зона 51“, съобщи Ройтерс.
От дълго време се говори, че там се съхраняват правителствени тайни за извънземен живот.

Жители на градчето Рейчъл, намиращо се на 20-ина километра от базата, се боят от евентуалното прииждане на големи тълпи хора в отговор на неотдавнашен призив в социалните мрежи да бъде „щурмувана“ „Зона 51“. Мъжът, организирал събирането, за което така и не бе насрочена точна дата, се бои, че може да настъпи хуманитарно бедствие в Рейчъл, където живеят само 50 души, няма магазин за хранителни стоки, нито бензиностанция.

Какво е Зона 51 и защо всички говорят за нея? (ВИДЕО)

Въпреки това десетки посетители пристигнаха вчера в единствения търговски обект в градчето - мотел, вдъхновен от темата за извънземния живот. Те се настаниха в палатки и кемпери.

„Зона 51“ от години е обгърната в тайнственост, което подхранва конспиративни теории, че там има останки от летяща чиния и телата на извънземния й екипаж след предполагаемата й катастрофа в Ню Мексико през 1947 г.

/ iStock/Getty Images


Правителството на САЩ потвърди за съществуването на базата едва през 2013 г., когато публикува архиви на ЦРУ, в които пише, че обектът е използван за изпробване на шпионски самолети.


Пентагонът обяви за автентични три записа на НЛО

През юни студент от Калифорния на име Мати Робъртс публикува във Facebook шеговит призив за нахлуване в обекта.
БТА