Кой не знае Зона 51, кой не е слушал за нея? Обектът е военна база в Невада, САЩ. Според мнозина там военните проучват извънземния живот, НЛО и всякакви паранормални явления.

Всъщност за славата на Зона 51 голяма роля изигра любимият сериал от 90-е "Досиетата Х". Каналът "OMG Facts" във vbox7 разказва:

Във Facebook в момента над 1 млн. души са заявили, че ще участват в щурмуване на Зона 51, като целта им е да установят дали има извънземни в базата.
 
Извънземни отвличат хора в опит за „нов модел Хомо сапиенс“?

Създателите на събитието уточняват, че става въпрос за шега, макар че едва ли говорят от името на всички, заявили, че ще присъстват на събитието, насрочено за 20 септември.



Японски астрономи: Земята не е посещавана от извънземни

Зона 51 е свръхсекретен полигон от ерата на Студената война, в който по официална информация се разучават чужди военни летателни апарати.

Служителите в Зона 51 се извозват със самолети от Лас Вегас, а заради нивото на секретност нищо от района не може да го напусни - боклук, поща, хора...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

They see me rollin #alien #ufo

A post shared by ÅLI3N #69420 (@i_am._.a_martian_) on



Същевременно живеещи в района разказват, че са виждали странни обекти и светлини в нощното небе около военната зона.

Въпреки това зоната около военната база е популярна туристическа атракция. Там има заведения и мотели, посветени на темата за извънземните.