Стилисти съветват испанските социалисти да носят черни, сиви и кафяви дрехи
Стилисти съветват испанските социалисти да носят черни, сиви и кафяви дрехи / netinfo

Кандидатите на управляващата Испанска социалистическа партия трябва да се обличат в черни, сиви и кафяви тонове за предстоящите местни избори, се казва в препоръките на партийните стилисти.

“По време на кампанията за избори на 27 май кандидатите, мъже и жени, трябва да са облечени за предпочитане в черно, сиво и кафяво, което ще им предаде свежест, естественост, съвременност и близост към народа”, се казва в “Книга за стила”, откъси от която бяха публикувани от вестник “Мундо”.

В нея се отбелязва, че “кандидатите, участващи в митинги по време на кампанията от 11 до 25 май, трябва да избягват прекалено топлите или летни дрехи: мъжете могат да носят костюми или ризи без вратовръзки, жените – костюми или блузи”. “Ризите и блузите могат да имат рисунки, но много малки, а женските чанти и други аксесоари не трябва да се набиват на очи”, се посочва в препоръките.

Книгата също така съдържа фотографии на социалистически активисти, облечени, както смятат авторите, в най-подходящите за митинг дрехи.