Спецчастите на Дарик щурмуват БНР
Спецчастите на Дарик щурмуват БНР / Снимка: Sofia Photo Agency
Командосите от отбора „On Air News” – Darik дадоха решителен отпор на добре тренираните, държавно финансирани пейнтбол състезатели от отбора на БНР на най-големия турнир по пейнтбол на Балканите и Източна Европа, който се проведе в столицата. След 7-минутна драматична битка на бойното поле на Националната спортна академия, където топчета с боя хвърчаха като метеорити в Сатурновия пръстен, отборът на Дарик отстъпи геройски.

Преди това обаче спецекипът на Дарик в състав: Л. Ангелова, Т. Каролеева, К. Мечкаров, Св. Т. Иванов, Л. Кържилов овладя стратегическата централната част на бойното поле, където битката се затегна. Още в първите минути противников боец падна сразен от точния мерник на Т. Каролеева. 

Калиман Мечкаров влезе в историята на световния пейнтбол, като пожертва себе си в началото на битката и с гордо вдигната глава посрещна топче с боя в челото си.

Двете дами в отбора показаха най-точен мерник на терена и бяха сред последните убити.

След тактически маневри по двата фланга и  остра атака в центъра, добре обучените бойци на БНР овладяха стратегическата инициатива и успяха да неутрализират почти целия личен състав на "On Air News"- Darik. Последен в боя падна Л. Кържилов, обграден от освирепелите противници, след минути на ожесточен огън, той бе  "ранен" и също напусна борбата.

Във втората среща на турнира, организиран от Еврофутбол, „On Air News” – Darik беше на крачка от успеха срещу „Бесните телефонисти”. В битката се включи и командосът от Novinite.com Алекс Бивол. С "рога" напред той проби левия фланг на противника, но десният фланг се оголи, тъй като заблуден "куршум", обездвижи дясната ръка на Св. Т. Иванов.

Вторият сблъсък вървеше равностойно до момента, в който отборът на Дарик остана без патрони. Съдиите пък не зачетоха брилянтния изстрел на Л. Ангелова, която с точността на снайперист ликвидира един от телефонистите, след като вече Т. Каролеева беше неутрализирала друг телефонист с пушка.

Състезанието завърши със синини по ръцете и боя по главите. „Другият път ще облечем блузи с дълъг ръкав”, заканиха се командосите от Дарик. Въпреки това те са в добро здравословно състояние,  в очакване на следващия турнир по пейнтбол.