Служителка на Макдоналдс осъди веригата за 6.1млн. евро
Служителка на Макдоналдс осъди веригата за 6.1млн. евро / netinfo

Служителка на Макдоналдс получи обезщетение от 6.1 млн. долара за това, че е била обискирана от фалшив полицай, който вече бил извършил същото деяние в други 60 ресторанта от веригата за бързо хранене по света.

"Луиз Огбърн е била на 18 години по време на инцидента, и съди "Макдоналдс за това, че не са информирали своите служители, че мъж, представяйки се за полицай, е принуждавал десетки служители на веригата да се събличат пред него, за да бъдат претърсени", съобщава местната преса в Луисвил, Кентъки.

Фалшивият полицай е извикал ръководителят на ресторанта, в който е работела Луиз и казал, че я подозира в кражба на чанта. Той уточнил, че трябва да претърси служителката или на работното й място без да я арестува или да я задържи и да я отведе в полицията. Повече от 4 часа фалшивият полицай, който се представил като "офицер Скот" я унижавал, като преди това конфискувал дрехите и ключовете от колата й. Това не е бил първият такъв случай, посочва БГНЕС. Той е действал по същия начин в още най-малко 68 ресторанта в 32 щата през последните години, съобщава пресата. Ръководителите на ресторантите от веригата са били предупредени, но повечето от служителите - не.

Друга служителка на Макдоналдс - Дона Съмърс, е осъдила работодателите си за 1.1млн. долара, тъй като също е станала жертва на "фалшивия полицай Скот".